Goszifox, oszifox per GNU/Linux

De El raconet d'en Jordi

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Oxzifox és un oscil·loscopi de butxaca que es connecta a l'ordinador per RS-232.

Darrerament he trobat alguns programes que permeten el seu ús des de GNU/Linux, com XProbeScope o goszifox. Tots dos ofereixen el codi font en C, i al primer enllaç trobareu la descripció del protocol sèrie que utilitza.

Jo vaig comprar el meu fa una pila d'anys, però no funcionava amb aquest programes. Finalment vaig descubrir que a la versió que jo tenia (comercialitzada a Espanya per High-Tech-Diesel) havien canviat el codi de sincronisme 0x7F per 0x5F.

Ja posats a modificar, vaig agafar el codi del goszifox (molt més agradable) i vaig afegir una mica de codi per moure horitzontal i verticalment el traç, utilitzant el teclat numèric (4 esquerra, 6 dret, 8 pujar, 2 baixar, 5 centrar) i així poder fer mesures com fem als oscil·loscopis analògics. El programa original només responia a les tecles espai (pausa) i a les tecles q i ESC (sortir).

Aquí us deixo la meva versió. També està compilada per la meva Debian Etch amd64, però la podeu compilar amb el gcc per qualsevol altra distribució i arquitectura utilitzant el script compila afegit.

goszifox.tgz