Prefaci a la 1a edició

De El raconet d'en Jordi

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Fa ja uns quants anys vaig tenir l'oportunitat d'assistir com a ponent a les VIII Jornadas de Tecnología organitzades pel CFIE Valladolid II. I allí vaig tenir el meu primer contacte amb els PICAXE. Em van impressionar tant, encaixava tant bé en el forat que trobava en les dotacions de les aules, que aquell mateix curs els vaig introduir en les pràctiques dels meus alumnes de 1r de batxillerat i 4t d'ESO a l'IES Príncep de Viana de Barcelona, amb molt bons resultats.

Amb els anys jo i els meus alumnes vam aprofundir molt més en aquest món dels PICAXE. Vam fer alguns treballs de recerca (un dels quals va guanyar un premi CIRIT), vaig escriure alguns articles i vaig presentar algunes ponències organitzades per l'APTC (Associació del Professorat de Tecnologia de Catalunya) i l'AulaTec (Aula de Recursos de Tecnologia). Finalment, els companys de l'aula de recursos de Tecnologia em van proposar de fer uns tallers a finals del curs passat. Va ser tal l'èxit que vam haver de repetir-los. Més de seixanta professors hi van assistir. Enguany tinc programats 4 tallers més...

D'aquests tallers va sorgir una demanda molt concreta: necessitàvem documentació en la nostra llengua. Jo en tenia molta experiència... Em vaig comprometre arrossegat per l'entusiasme dels meus companys... El resultat és el llibre que teniu en les vostres mans (o en la pantalla del vostre ordinador).

Espero que us sigui útil. Bona feina!

Jordi Orts
Barcelona, setembre de 2007
Tornar a l'índex